בשורה משמחת לחולי סרטן: לטיפול הכימותרפי אין כל השפעה לבבית. משמעות הדברים: ניתן (וכדאי!) להתעמל - כדי להגדיל את סיכויי ההחלמה מהמחלה
מאת: רועי שני
חוקרים מהמרכז לסרטן באוניברסיטת ג'ורג'טאון בארה"ב מצאו כי הסיבולת הקרדיוווסקולרית של חולי סרטן לא מושפעת בעקבות הטיפולים.
"ידוע כי פעילות גופנית הינה גורם קריטי בתהליך ההחלמה של חולי סרטן, בתקופת הטיפול ולאחריה" אומרת החוקרת ד"ר ג'ניפר למוין.
"בכדי להמליץ על מערך אימונים מתאים, חשוב שנדע מהי רמת הכושר של המטופלים, והאם טיפולי הסרטן השפיעו על המערכת הקרדיוווסקולרית שלהם", היא מסבירה.
במסגרת המחקר, בחנו החוקרים נתונים רפואיים של 49 נשים אשר החלימו מהסרטן, וכן הוערכה רמת סיבולת הלב-ריאה שלהן. שליש מהמשתתפות לא עסקו בפעילות גופנית קבועה בעוד שהשאר העידו כי הן מתעמלות באופן קבוע.
"הרבה פעמים, רמת הכושר הגופני של המטופל בפועל שונה לחלוטין מרמת הכושר הגופני שהוא חושב שיש לו" אומרת למוין ומוסיפה, "מבחן הערכת הכושר הגופני מראה לנו במדוייק מהי רמת סיבולת הלב-ריאה של המטופלים".
"מאוד הופתענו לגלות כי הסבולת הקרדיווסקולרית לא נפגעה בעקבות טיפולי הסרטן", מסבירה למוין, ומציינת "למרות שישנם טיפולים שתופעות הלוואי שלהם גרמו לדחיה של הפעילות הגופנית, בשורה התחתונה הסבולת הקרדיווסקולרית שמדדנו לא נפגעה".
לדברי האונקולוגית פרופסור פרסיליה א. פורת', מחקר זה חשוב מפני שהוא מספק לרופאים במרפאות כלי דיאגנוסטי פשוט המאפשר להם להמליץ על תוכנית אימונים אתאימה לחולי הסרטן בטיפולים.
שחל טלרפואה - רפואת העתיד פועלת כבר היום, בעשרות אלפי בתים בישראל עשרות אלפי המנויים של שחל מצוידים במכשור טלרפואי מהמתקדמים בעולם, ההופך את האבחון מהבית לפשוט וידידותי. האמצעים הטכנולוגים העומדים היום לרשות הטלרפואה מאפשרים לצוות הרפואי מעקב שוטף אחרי מצבו של המנוי, בארץ או בעולם. התקף לב | מחלות לב